Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LOger bra arbetsbetyg

Annons

- Vi är mycket nöjda med hur arbetsgivarna sköter sig i Malung. Vi kan konstatera att Malung verkligen utmärker sig på ett positivt sätt när det gäller hur man hanterar ungdomarna i åldern 18-25 år som sommarjobbar, säger Åsa Hedlöf.

- Inte ett enda påpekande behövde vi göra under de arbetsplatsbesök vi gjorde under dagen. Allt som ska finnas fanns och alla hade rätt lön. Vad vi fick fram av de ungdomar vi hade kontakt med var också alla nöjda med sin arbetssituation, säger Åsa Hedlöf.

Förutom Åsa Hedlöf från Malung var också Ellinor Smids från Orsa och Lina Olsson från Leksand med vid kontrollerna i Malung.

Det var mest arbetsplatser som Malungs kommun ansvarar för som besöktes men även Malungs församling. Ordningen var lika god på samtliga arbetsplatser, uppger de tre kontrollanterna som kan avslöja att det förekommit en hel del fel på andra håll i länet. Men i Malung var allting perfekt.

- Vi skulle också ha gjort en avstickare till den norra kommundelen men det hann vi inte med den här gången säger, Åsa Hedlöf som också noterar att flera ungdomar man kom i kontakt med som arbetade inom vården bland annat på Orrmyrgården, förklarade att de trivdes mycket bra med sitt sommarjobb.

- Och det låter ju bra eftersom det just inom vården de närmaste åren kommer att krävas mycket nytt folk, säger Åsa Hedlöf.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons