Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Loftet går mot konkurs

Annons

Enligt en rapport från skattemyndigheten i Gävle konstateras att restaurang Loftet inte lämnat någon deklaration från december i fjol till maj år 2003.

Det innebär att företaget krävs på totalt 111 000 kronor i arbetsgivaravgifter och 227 000 kronor i mervärdesskatt. Eftersom inte någon redovisning lämnats in har företagets ägare blivit sköntaxerad. Vid sköntaxeringen tas ett skattetillägg ut. Det tillägget motsvarar 20 procent av de uppskattade beloppen.

I somras drog omsorgsnämndens ordförande Jonas Carlgren, m, in företagets alkoholtillstånd. Orsaken var bland annat att restaurang Loftet inte lämnat in någon rapport om hur mycket alkohol som sålts. En påminnelse från omsorgsnämnden resulterade i att rapporten skickades in.

- Sedan hörde vi inget från de ansvariga. I stället fick vi beskedet om indragningen. Märkligt att man inte skickade någon ny påminnelse, förklarade i somras restaurang Loftets restaurangchef Johan Bergman som då begärde att beslutet skulle undanröjas i avvaktan på företagets klagomål på omsorgsnämndens agerande.

- Politikerna i nämnden borde först fått tillfälle att sätta sig in i ärendet innan ordföranden, på delegation, drog in tillståndet.

Johan Bergman planerade i somras att renovera restaurangens lokaler. Något som inte blev av när alkoholtillståndet drogs in. Sedan dess har restaurangen varit stängd.

Eftersom skattemyndighetens krav på 400 000 kronor blivit kända har framtiden för restaurang Loftets framtid blivit ännu osäkrare. Varken företagets ägare eller restaurangchefen Johan Bergman har gått att nå för en kommentar.

BERNT NILSSON

Mer läsning

Annons