Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Locket på om Lidls etablering

Annons

Bygget av Lidl är ännu inte påbörjat och hemlighetsmakeriet kring etableringen består. Företaget har anställt personal i Sverige men enligt uppgift ännu inte i Dalarna.

Butiken som ska byggas intill Kupolen blir på 2 000 kvadratmeter. 65 meter lång och ungefär 30 meter bred. Cirka 150 parkeringsplatser och ett plank mot Vattenparken ska också uppföras. Detta framgår av det bygglov kommunen beviljade i december 2002.

Men när bygget kommer igång återstår att se. Företaget Lidl har som policy att inte berätta om detta, så de som kan tänka sig att handla i den kommande lågprisbutiken får i dagsläget inte veta någonting alls om när dörrarna kan tänkas öppnas. Företaget har som policy att inte berätta något före öppning.

Klart är dock att tyskägda Lidl på allvar är på väg in på den svenska matmarknaden. Personal har anställts i Sverige. Enligt facket Handels dock ännu inte i Dalarna.

Ett stort antal butiker ska öppnas runt om i landet, och på flera platser i Dalarna.

I Borlänge ska ett befintligt hus rivas för att ge plats åt nybygget.

Innan rivningen av huset kan ske måste ersättningslokaler för de företag som finns i huset ordnas. En tjänsteman på byggnadsnämnden gissar att det är detta som gör att arbetena ännu inte påbörjats.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons