Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Locket på om avtalet

Annons

- Personligen skulle jag ha varit glad om vi hade fått ett avtal som hade gett alla medlemmar 5,5 procents lönelyft. Men det fick vi inte.

Jag har därför ingen anledning att vråla av glädje, säger Maino Wohlfeil, ordförande för den primärkommunala sektionen av Kommunal i Ludvika.

Som facklig förtroendevald, lokal fackbas, får hon emellertid inte säga någonting till media med anledning av att strejken är avblåst och att parterna har lyckats komma överens vid förhandlingsbordet.

- Ordföranden i Kommunal, avdelning Dalarna (Birgitta Sundkvist) och ombudsmännen har sagt till att vi inte ska uttala oss för media innan vi har fått information om det nya avtalet och vad det innebär, fortsätter Wohlfeil.

I dag, fredag, samlas hon och representanter för de övriga sektionerna på Hotell Gustav Wasa i Borlänge för att få veta mer. Informationen kommer att ledas av ordförande Sundkvist, som personligen har varit ledamot i Kommunals avtalsdelegation.

- De vill väl att vi ska få rätt information som kommer direkt från förbundet. Först efter detta kan vi officiellt ta ställning till vad vi tycker, slutar sektionsbasen i Ludvika.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons