Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lockar med ny dansbana

Annons

Det hela brakade loss i april. Vikingarna var kontrakterade, klappade och klara till dansbandsveckans lördag. Då fick bandet ett megaerbjudande från en tysk arrangör.

Enda chansen att lösa båda uppgifterna på ett så bra sätt som möjligt var om vikingatåget kunde inträffa på fredagen istället. Men inget av de då inbokade banden kunde byta till sig Vikingarnas lördag.

Nu satt arrangörerna i en liten klämma.

- Vikingarna drar storpublik hit, inte minst från Norge, och vi ville inte missa dem i år, säger Bertil Elfström i dansveckoledningen.

Samtidigt låg det inte i dansbandsveckans intresse att hindra Vikingarna från att utnyttja det fina tyska erbjudandet.

- Vi har diskuterat med bandet i största samförstånd, poängterar Bertil Elfström.

Lösningen blev att tidigarelägga bygget av den nya sexkantiga dansrotundan.

- Vi skulle ha byggt den senast nästa år i alla fall. Och nu visade det sig gå att forcera hanteringen så att vi får den klar redan i sommar, säger Bertil Elfström.

Ett annat problem blev då att i sista minuten boka fler band att fylla den nya banan med övriga dagar i dansbandsveckan. Även den haken har löst sig. Vanilla, Titanix, Alive, finländska Tommys, Avalon, Blender och Chrix är nu inkallade att komplettera scenlistan. Dessutom kommer Vikingarna att dela fredagsscenen med lokala bandet Melody Mixers. På Vikingarnas ursprungliga lördag spelar nu Chiquita.

Den nya enheten ger också chansen att testa ett annat uppslag.

- Många har sagt att vi borde köra lite gammaldans. I år ska vi prova, berättar Bertil Elfström.

Gammaldansvännerna får nu chansen under de första två timmarna på tre av dansveckokvällarna att testa nya banan. Malungs dragspelsklubb tar sig an måndag och onsdag medan bygdens spelmanslag spelar upp under tisdagen.

En fjärde bana har på senare år efterlysts av de dansanta som dykt upp i så stort numerär att befintlig dansyta svämmat över under de stora publikkvällarna. Det var alltså inget långsökt hugskott att bygga ut ytterligare.

- Intresset från publiken verkar vara hur stort som helst, menar Bertil Elfström som också varningsflaggar för en annan bristsituation:

- Det är problem med boendet. Vi behöver få kontakt med flera privatpersoner som kan tänka sig att hyra ut till dansgästerna.

LEIF-UNO BÄCKVALL

Mer läsning

Annons