Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljuvligt äventyr för Madelene

Annons

- Det där med kondomen var inte så farligt som det kanske låter, tillägger Madelene försiktigt. Den skulle vara till för att förvara vatten.

- Som tur var hade jag en extra plastpåse med mig så nog har jag vatten så det räcker, förklarade fröken Johansson vid 19-tiden på torsdagskvällen.

I de djupa skogarna runt Hällsjön var 21 elever från det naturvetenskapliga ekologiprogrammet vid Högbergsskolan ute på sitt traditionella överlevnadsdygn.

- Det här är något som man verkligen längtat efter, understryker Madelene. Man får en kick av att göra allt själv och verkligen bevisa att man kan klara sig.

- Dessutom älskar jag ensamheten och stillheten i skogen.

Svårast?

- Det var svårare att hitta mat än jag trodde. Lite kantareller, som jag stekt på stenhäll, blåbär och lingon. Just nu kokar jag en soppa av skägglav och harsyra. Det ska bli spännande.

- Fisket blev ingen succé. Det blev bara några napp i en tjärn. Om det blir svårt med sömnen? Nej, jag skulle inte tro det. Vi har varit här sedan 9.00 i morse.

Den underbara sensommardagen blev en extra fin bonus för Björn Hedins elever.

- Det är nästan för bra, tyckte Björn. Alla på kursen har ställt upp utan gny. Visst, en del älskar det och en del tycker att det är hemskt.

- Var och en sköter sig på egen hand och jag är den ende som eleverna får kommunicera med. Vi är utspridda över ett område på 400 hektar.

- Ingen vet egentligen vad den andre gör under dessa 24 timmar, berättar Hedin.

I dag fredag är allt som vanligt igen. Förmodligen blir det lite extra med gäspandet.

- Det blir en pizza och sedan bär det iväg på tillställning. En natt i skogen utan traditionell mat är inga problem utan enbart roligt och spännande, sammanfattade Madelene Johansson.

HARALD LOHSE

Mer läsning

Annons