Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljusteräng uppvaktades

Annons

Så inledde kommunfullmäktiges ordförande i Säter, Urban Falk, när han läste upp motiveringen då han delade ut juni månads blombukett till Sten Ljusteräng, rektor inom Stora Skedvi barn- och skolområde.

Vid årets skolavslutning marscherade Ljusteräng till avslutningen i Skedvi kyrka för sista gången. Han blir nu pensionär.

I motiveringen stod vidare: "Du har under 40 år verkat i Säter och Stora Skedvi, först som lärare och därefter som rektor för skolorna i Kyrkbyn och Fäggeby. Ute i dessa bygder har du med vänlighet, tålamod, allvar och humor blivit en talesman för barn, föräldrar, personal, ja till och med för alla invånare.

Du har använt din position på ett gott och lågmält vis. Du känner väl till politiken och livet och skolans del i detta liv. Blommorna är ett tack men också en önskan om ett gott liv."

- Jag är tacksam för all uppvaktning jag fått. Jag är Säterbo och har alltid varit det, undantaget 1963-63 då jag var lärare i Västerås. Mitt hjärta klappar för Säter, hela kommunen. Jag har jobbat i Skedvi och min mor är från Gustafs, Jag tycker om Säter, det ska ni veta, sade han då han tackade för blommorna.

Margareta Arthursson, ordförande i kulturnämnden, överlämnade en liten present till Ljusteräng och tackade honom för gott samarbete när det gäller bibliotek och barns läsning.

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons