Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljust, modernt, fräscht

Annons

-Det känns roligare att gå till skolan när det ser ut så här, säger eleven Therese Magnusson.

Runt 800 elever uppdelade i sex arbetslag har flyttat in i Hagas nya lokaler.

Alla som någonsin har varit på skolan märker genast en stor förändring, utvändigt som invändigt.

Först och främst entrén med sin tillhörande stora glasvägg mot skolgården som välkomnar elev-erna.

Därifrån går man till respektive arbetslags område, där det krävs en särskild nyckel för att ha tillträde.

Varje arbetslag har tillgång till flera grupprum i olika storlekar, beroende på behoven. Det ger eleverna betydligt bättre möjligheter att hinna plugga på håltimmar utan att det springer folk omkring hela tiden.

-I dag finns inte många traditionella lärosalar kvar. Vi har fått ett studielandskap som ska passa alla inlärningsstilar, berättar Ingemar Grufman, projektledare och rektor på skolan.

I samelevernas område sitter tre elever i ett isolerat glasrum och gör uppgifter i lugn och ro. Utanför sitter ett gäng tjejer i S2A på höga stolar och läser. Alla är glada att äntligen ha fått en fast plats att vara på och att inte behöva pendla till Tångrings- skolan varannan lektion.

- Det här är mycket bättre för att det är ljusare, modernt och fräschare, säger Therese Tjernström.

-Och mer avslappnande miljö. Jag tror att man automatiskt tar mer ansvar eftersom man får sitta själv och jobba, säger Sandra Clavenstam.

-Jag tycker att det känns rolig-are att gå till skolan när det ser ut så här, säger Therese Magnusson och får medhåll av kompisarna.

Projektet som började 14 januari 2003 är med andra ord en bra bit på vägen mot målet även om det fortfarande finns mycket jobb att göra.

Den stora, och slutliga, invigningen blir först den 2 september i höst. Notan för hela kalaset väntas bli 96 miljoner kronor.

DIAMANT SALIHU

Mer läsning

Annons