Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljusning på jobbfronten

Annons

En man från Fagersta ville att Södran skulle agera mellanhand, hjälpa honom lokalisera och informera Trevor. Vilket tidningen förstås gjorde.

Möte bestämdes och vi skulle haka på. Men så kom ett annat erbjudande emellan, så Fagersta fick vänta några dagar.

I stället packade sig hela familjen Muir in i bilen för att åka till Stockholm.

- Vi försöker febrilt hitta något som kan ge oss ett permanent jobb, säger Cathy Muir.

- Trevor har åkt runt och kikat på olika alternativ här nere hela dagen. Om han hittat något vet jag inte för han har inte kommit tillbaka ännu.

Familjen Muir har bara en vecka på sig innan BBC-tiden löper ut. I slutet av förra veckan var familjen ganska pessimistisk, men helt plötsligt ser det ljusare ut. Det finns tydligen jobb på annan ort.

- Fast helst vill vi ju bo i Hedemora, säger Cathy. Jag har jobb som engelskalärare fram till sommaren, men vad som händer till hösten är osäkert.

Barnen stortrivs i Hedemora, känner sig hemma i sina klasser och har fått nya kamrater. De vill absolut inte flytta tillbaka till Skottland.

- Det vill ingen av oss. Men vi kanske blir tvungna, suckar Cathy.

Fast Owe Ahlinder gör vad han kan för att få dem att stanna:

- Jag förstod redan från början att det var orealistiskt att Trevor Muir skulle hitta fast jobb inom en månad, så jag satte i gång och raggade själv. För att ge honom lite respit.

Ahlinder vet hur svårt det är att hitta jobb för en infödd, så hur ska det då inte vara för en inflyttad som inte ens kan språket.

- Jag har hittat några alternativ. Trevor kommer att erbjudas seriösa arbetsuppgifter några månader framöver, med vanlig lön, säger Ahlinder.

Men Trevor Muir vill absolut ha en fast tjänst som gör att han och familjen vågar ta steget fullt ut, säga upp sitt arbete i Skottland och flytta hit för gott.

- Han kommer att ha stora förutsättningar att bli erbjuden fast jobb inom Hedemora näringsliv i framtiden, säger Ahlinder. När han lärt sig lite mer svenska.

Idag kommer Ahlinder att berätta närmare om de arbeten som erbjuds Trevor Muir.

BERIT ZÖLLNER

Mer läsning

Annons