Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljusglimt som slocknat

Annons

Likriktning är en fara, anser Handelns Utredningsinstitut och pekar på det ur konkurrenssynpunkt riskfyllda med att både dagligvarubutiker och fackhandeln mer och mer ser lika ut och allt mer har ett likartat utbud. Och det i tider när profilering krävs för att locka allt kräsnare konsumenter.

Därför, döm om min förvåning, när Hemköp utplånar det som varit deras profil; lokalproducerat och svenskproducerat och dessutom lägger ned sin delikatessdisk. Så varför då besvära sig med att gå till Hemköp om man har närmare till både Coop och Ica där man dessutom numera finner varor från samma producenter oavsett om det står Coop, Ica eller Hemköp på etiketten.

Hemköp har hittills varit ljusglimten i tillvaron i ett allt påvrare dagligvaruutbud, ända tills nu när de sista av Nils-Erik Johanssons framsynta idéer tycks vara på väg att helt utplånas. Och detta dessutom i tider när de som bäst behövs.

Av vem ska man nu få det personliga bemötandet som är sällsynt numera, men inte desto mindre viktigt?

Av vem ska man nu få just den köttbit man vill ha och precis så tjocka skivor av salamin som man tycker är gott och just så mycket av den goda svensktillverkade leverpastejen som man vill ha?

GERD ADOLFSSON

Mer läsning

Annons