Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljusbärare spred julkänsla

Annons

Det var alla elever i årskurs sex, drygt 50 barn, som på onsdagsmorgonen svarade för två uppskattade framföranden i gymnastiksalen. Sexorna har även framträtt med sitt lusseprogram vid julmarknaden på Kvarnforsplan.

På onsdagsmorgonen välkomnades deltagarna i skolans luciafirande av av marschaller ute på skolgården och inne i gymnastiksalen höjde de duktiga sexorna stämningen med traditionella sånger på svenska, engelska och italienska. Det blev framträdanden med luciorna Evelina Larsson och Line Olsson.

- Vi har förberett oss sedan början av november och började träna efter höstlovet, berättar musikläraren Åsa Hedlund.

Det är Åsa som introducerat lusseknektarna i Kvarnsvedens skolas luciafirande.

- Så kallades för länge sedan barnen då de gick runt i gårdarna och samlade in pengar till sin skolgång, förklarade hon.

Pengar samlades in även vid skolans luciafirande, de går oavkortat till det fadderhem Kvarn-svedens skola har på Sri Lanka.

För 19 barn från Östermalmsgårdens förskola hade den senaste tiden varit mycket spännande, kanske särskilt natten mot onsdagen. Barnen hade tränat fem veckor för ett framträdande på luciadagens morgon, men fick först samma morgon veta att det var för personalen på huvudbiblioteket vid Sveatorget de skulle framträda och sprida glädje.

- Det var hemligt fram till idag var de skulle vara, berättar Johanna Dalin, en i personalen som tränat med barnen.

Mer läsning

Annons