Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljus framtid för Disponentparken

Annons

Den 23 april håller föreningen årsstämma och med största sannolikhet godkänner man då det kontrakt som gjorts upp med kommunen som motpart.

- Det är inget definitivt, men vi anser att det finns goda möjligheter att fortsätta verksamheten. Formellt ska beslutet dock tas av årsstämman.

Ett annat problem har varit personalbristen på sommaren då de anställda vill ha semester. Vid årsskiftet var det ännu ovisst vilken bemanning man skulle kunna ha. Nu har även den punkten ordnat sig.

- Vi vet att vi har personal som jobbar sommartid, från arbetsförmedlingen, försäkringskassan, skolan och socialtjänsten.

Totalt handlar det om över tio personer, vilket är fler än Disponentparken någonsin haft under sommarsäsongen. Det gör också att målsättningen höjts.

- Vi ska göra det finare än någonsin här. Tidigare har de som fått arbeta dra ett väldigt tugnt lass. Att arbeta i en park ska vara roligt.

Bengt Frejd är också noggrann med att påpeka att medlemmarna är flitiga. I många föreningar är en stor del av medlemmarna passiva, men så är inte fallet i trädgårdsföreningen.

Till sommaren kan man fortsätta det digra programmet från tidigare år. "Musik i sommartid" fortsätter på lördagar, gudstjänsterna behålls, liksom midsommarfirandet.

ANDREAS EMANUELSSON

Mer läsning

Annons