Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljudnivån förbättras

Annons

Buller och störande ljud som skrap av möbler, det ständiga sorlet av människoröster eller höga gälla skrik från barn kan skapa stor stress och koncentrationssvårigheter.

Speciellt hos den som tvingas vistas i en bullrig ljudmiljö stora delar av sitt dygn - som till exempel skolelever, förskolebarn och personal inom skolan.

Det är det här Arbetsmiljöverket tagit fasta på när man i januari genomför en landsomfattande kampanj mot störande buller i just förskolor och skolor.

- Förra året var det officiella bulleråret. Då gick vi in och tittade extra på det hörselskadliga bullret inom industrin. Nu ska vi titta på så kallat stressande buller som handlar mer om störande ljud som skapar oro och irritation. Det kan handla om ett fläktljud som ligger i bakgrunden hela tiden eller sorlet i ett klassrum, säger Mats Jansson, arbetsmiljöinspektör på Arbetsmiljöverkets kontor i Falun.

I Hedemora ligger man redan steget före. I slutet av förra året var förskollärarna Camilla Norberg och Inger Andersson från Regnbågen och Svedjan på konferensen Bort med bullret i Borlänge där de fick lära sig om skadliga ljudmiljöer.

De fick en mängd råd och tips om hur man kan göra för att minska bullret. Tillsammans ska nu de två förskolorna försöka förbättra ljudmiljön för barnen och personalen. Kanske sprider sig sedan projektet även i resten av kommunen.

- Vi fick lära oss hur man kan dämpa ljudet bland annat med hjälp av textilier som mattor och dukar, tassar på möblerna och en mjukare belysning. Vi ska börja titta på vilka material vi använder till förvaring av leksaker och på belysningen i våra förskolor, säger Camilla Norberg.

Mats Jansson berättar att 13 arbetsmiljöinspektörer runtom i Dalarna och Gävleborg under vecka fem kommer att genomföra ett hundratal inspektioner på förskolor och skolor.

- Vi kommer inte att titta på ljudnivåer som man gör för att mäta det hörselskadliga bullret. Det vi ska kolla är om arbetsgivaren överhuvudtaget är medveten om vad stressande buller är och om man gjort några förebyggande insatser, säger han.

FREDRIKA HILLERVIK

Mer läsning

Annons