Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Livsviktigt arbete

Annons

Dispenser kommer att sökas för att man ska kunna kontrollera att vattnet är fritt från eventuella bakterier från Östansbo och Snöåns vattentäkt som ger livsmedel till 14 000 Ludvikabor och alla i Smedjebacken och vattenverket i Grängesberg som tryggar Spendrups produktion inte förorenas.

Likaså vill man ha dispenser inom renhållning.

- En bacill i Spendrups vatten vore en katastrof.

Kommunalråden begär också dispens för att få öppna livsviktig post som rör patienters hälsa inom olika boenden, post som rör personer inom individomsorgen och handikappomsorgen.

- Vi ska respektera strejken men det finns två principer om att vi ska följa lagen, så det råder skolplikt och myndighetsbesluten måste fundera, säger Stål.

- Vi tillåter inte att enskilda råkar illa ut, säger Nilsson.

Redan nu har en stor del av den sedvanliga postgången förts över till e-post och telefonsamtal, så kommunen lider inte så mycket.

I stora annonser kommer kommunen att informera allmänheten om detaljer och att föräldrar måste skicka med eleverna mat till skolan.

Inget av kommunalråden kunde på onsdagen svara på om eleverna i grundskolan skulle kompenseras med en matpeng som kommunerna gör vid andra tillfällen då skolan inte kan hålla med mat.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons