Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Livsfarligt sabotage

Annons

Nu har personalen fullt upp med att reparera skadorna efer den förstörelsevåg som nu går i Hedemora.

- De som går in i elskåp ska veta att där finns 400 volt. De skruvar bort proppar och går in med sina händer och fingrar in i skåpen. Det är inte frågan om utan när en mycket allvarlig olycka inträffar, berättar en anställd på Hedemora Energi.

- Det märks att det är sportlov, föräldrarna borde ta reda på vad barnen har för sig under kvällar och nätter.

- Nu vill vi rikta några varningens ord till de som ägnar sig åt skadegörelsen. Man kan inte vara medveten om riskerna, det är enda förklaringen vi har.

Gångtunneln vid järnvägsstationen har de senaste månaderna drabbats av omfattande skadegörelse. Lampor slås sönder och ledningar slits loss. Till detta kommer allt klottret i tunneln som ofta inte har någon belysning eftersom denna förstörts.

- Tyvärr vågar äldre inte gå igenom tunneln när det är mörkt, säger den energiverkställde. De går istället runt, man vågar helt enkelt inte gå igenom gångtunneln på kvällarna. Nästan varje helg sker någon form av skadegörelse i området.

- Jag undrar vad som rör sig i huvudena på de personer som ständigt förstör för andra. Att bryta upp ett elskåp, och kanske något ett litet barn börjar peta med sina fingrar i skåpet, kan få förödande konsekvenser.

BERNT NILSSON

Mer läsning

Annons