Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Livsfarligt för barnen på riksvägen"

Annons


Det var budskapet när en stor grupp Gräsbergsbor, på hemmaplan, fick tillfälle att uppvakta tekniska nämnden i detta vid det här laget välkända ämnet. Det senaste sammanträdet hade nämligen utlokaliserats till byns Folkets hus dit representanter för befolkningen hade välkomnats för att både muntligen och skriftligen få delge sitt budskap.

En rad olika lokala föreningar och organisationer var representerade, bland andra Håksbergs föräldraförening, Gräsbergs byalag, Källbottens IK och Säker och trygg förening.

- När ska våran fortsättning av cykelbanan bli av? Vi vill ha den så fort som möjligt helst redan nästa år, öppnade Maria Morén som är kampanjens kontaktperson.

Sedan fick var och en av delegationen tillfälle att i korta ordalag förklara för politikerna varför det är så viktigt att cykelbanan förlängs.

Alla fokuserade på barnens säkerhet och vilka risker de löper när de måste gå eller cykla på den starkt trafikerade Bergslagsdiagonalen genom byarna.

- Det är ju förenat med livsfara när man tvingas gå och cykla på riksvägen. Vuxna måste alltid skjutsa barnen när de ska någonstans, sade Morén.

Politikerna var mycket lyhörda och verkade ha full förståelse för Gräsbergsfolkets krav.

- Vi kan inte lova något och ni kan inte få något svar i dag. Men ni har utan tvekan starka argument. Eftersom jag själv bor här ute i Gräsberg vet jag vad det handlar om, sade nämndens ordförande Britt Marinder, s.

- Fanns det pengar skulle det gå snabbt, men vi måste alltid prioritera och för i år är dessa redan gjorda.

Efteråt gick hela sällskapet ut till den närbelägna vägen för att på plats och ställe få en uppfattning om trafiksituationen med en strid ström av bilar och många tunga långtradarekipage.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons