Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Livsfarligt att ge sig ut på våra vägar

Annons

Vad är det som händer på våra vägar? Hastigheten är uppdriven och de flesta bilisterna kör som själva f-n.

Jag brukar hålla 90-95 kilometer i timmen på en 90-väg men nyligen roade jag mig med att dra upp hastigheten till 120 kilometer mellan Säter och Avesta.

Jag har en större Mercedes Benz, ingen låg kvar bakom. Kan det vara så att man inte tolererar att se bakändan på en Merca?

Nåväl, om man tittar i backspegeln några veckor tillbaka tänker jag på de yngre gentlemännen på riksväg 80, som med god hastighet brakade in i vajerräcket och slet bort vänster framhjul.

Också på en påverkad yngling som drar upp hastigheten till över 140 kilometer vid en polisjakt i Mora.

För några veckor sedan körde jag riksväg 70 från Säter mot Borlänge och i höjd med Solvarbo mötte jag en bil i fel körfält. Åkdonet framfördes av en mycket åldrig kvinna.

Jag förklarade att hon åkte mot körriktningen och att hon borde backa tillbaka 100 meter för att vända. Det kunde hon inte och så bar det av och hon mötte en linjebuss.

Jag kontaktade SOS som omgående tog kontakt med trafikradion om situationen.

Vid plåtpoliserna bromsar galningarna in, sedan är det full fart igen. Listan kan göras hur lång som helst på allvarliga olyckor orsakade av huvud- och vettlösa förare.

Utan att kritisera enskilda polismän, så syns inte polisens målade bilar särskilt ofta på vägarna. Ej heller polis på mc eller civila bilar. Mc som tidigare fanns på vägarna torde finnas där längre.

Vad tänker myndigheterna göra åt trafikeländet?

BMW

Mer läsning

Annons