Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Livlig kör hyllar livet

Annons

I onsdags var det genrep och i morgon, söndag, har barnkören i Envikens kyrka premiär på musikalen Blommor och skratt, skriven av Jakob Skarrie. Framträdandet sker i samband med familjegudstjänsten klockan 11.

Det är en på alla sätt livaktig kör som övar varje onsdag i sockenstugan. De yngsta är sex år och den äldsta har hunnit fylla 13 år. När de blir äldre finns en ungdomskör, en kyrkokör och gospelkören Juniper Bay. Att sjunga i kör gillar de 30-35 medlemmarna.

- Det är roligt och kul, svarar kören i korus, när man frågar varför.

- Det är kul att de stannar i kören så länge. De flesta är ju tjejer, men i år har vi fått med ett gäng killar också. Det blir nog så på landet, här finns inte så mycket att göra så ungdomarna samlas kring det som finns, säger ledaren Maria Emanuelsson.

En säng fanns på plats vid genrepet, men kulisserna ställs inte upp förrän på söndag. Det är Tingeling som ligger i sängen och när hon vaknar kan hon uppfylla alla önskningar. Så barnen önskar sig tusen glassar, godis och mycket annat. Men när de kommer över på önskningar som livet, vänner och vackra solnedgångar... då kommer de på att det inte går att köpa för pengar.

RAGNA FAHLANDER

Mer läsning

Annons