Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Livets mening varierar

Annons

Att definiera livets mening är svårt.

Men jag tror nog i alla fall att kärlek är det som vi alla på hela vår jord behöver för att kunna trivas med livet, vare sig det är kärlek till någon eller från någon. Livets mening för oss i Sverige är antagligen goda vänner, trygghet, god ekonomi, utbildning, ett bra jobb, föräldrar, barn, att få vara frisk med mera. Och de sakerna är för de flesta i vårt land, en självklarhet.

Vi är fler människor på vår jord och miljoner av oss har varken mat, någonstans att bo, jobb eller pengar. Varför är det så orättvist?

Något måste ju ha gått snett, när länder som har tillgång till råvaror låter sin befolkning arbeta för svältlöner, för att sedan exportera sina varar till rikare länder. Vart tar de pengarna vägen? En del kanske tycker att sådana jämförelser inte alls har med livets mening att göra men det har det i allra högsta grad.

När folk dör av svält och sjukdomar då är det fel.

Och det kan inte vara meningen att så många människor ska behöva lida som de gör. Det ska vara en självklarhet för alla att ha rättighet till mat.

Varför ska det vara så svårt att få adoptera ett barn? Man borde i stället uppmuntra människor att adoptera barn.

De får det knappast värre, än de är vana vid. Och deras föräldrar blir säkert enbart lättade över att få en mun mindre att mätta och dessutom få veta att barnet kan växa upp, utan att dö av undernäring.

Jag vill bara att vi inte ska vara så själviska i våra tankar.

SIVAN HAHNE

Mer läsning

Annons