Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Liv före allt annat

Annons

Svar till Kjell Stenberg (s), 11 april:

Vi tycks komma från olika verkligheter! Vi vill att livräddande verksamhet ska gå före all annan verksamhet både i stat, landsting och kommun. Vi hoppas att du också kan ställa upp på denna princip efter att ha tänkt till! I dag dör folk på grund av bristande kapacitet inom sjukvården, nerläggningarna av intensivvårdsavdelningarna i Ludvika och Avesta har ökat den allmänna bristen på intensivvårdsplatser i Dalarna.

Vi är varken ett borgerligt eller socialistiskt parti. Vi avgör varje förslag utifrån dess egna fördelar och nackdelar utan att bry oss om vilket block som förslaget kommer ifrån.

Vi anser att vuxna i huvudsak själva ska betala för sin kulturkonsumtion. Däremot bör barnkultur i viss mån stödjas via skattsedeln. Den statliga Rikstrafiken kan med fördel ta över en del av de regionala ansvaret för kollektivtrafiken. Kostnadsökningar kommer att ske, men vi tror att väljarna är beredda att acceptera i viss mån ökade kostnader för kollektivtrafiken och betydligt högre kostnader för kulturen om vi på detta sätt kan frigöra mer resurser till livräddande sjukvård.

Några exakta siffror kan vi inte ge av den enkla anledningen att beslut både i riksdagen och i landstinget formas efter förhandlingar mellan flera olika partier och vi vill inte binda oss i förväg för en exakt handlingslinje. Det vore att underkänna kompetensen och omdömet i förväg för dem vi kommer att förhandla med efter valet.

INGRID GESTERFOLKKAMPANJEN FÖR SJUKVÅRDENKEN SWEDENBORGDALARNAS SJUKVÅRDSPARTI

Mer läsning

Annons