Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Little Big Bobröstades framtill Årets häst

Annons

- Det känns jättebra, och jag gläds åt att tinkerhästen på det här sättet får lite extra uppmärksamhet, säger hon efter hemkomsten till Falun.

Little Big Bob, eller "Bobson" som han också kallas, är en 3-årig engelsk import. Han kom till Falun i höstas och är tänkt att bli framtida avelshingst.

Bättre start än att bli Årets Häst 2006 kunde han knappast ha fått. Han tog dessutom rena jordskredssegern med 7 969 röster. Mer än dubbelt så många som andrapristagaren lyckades skrapa ihop.

Hela 144 000 hästentusiaster deltog i den första omröstningen av de drygt 2 300 bidragen. Därefter utsågs åtta finalister som fram till i lördags kämpade på upploppet om den hedervärda titeln.

Väl i mål stod det klart att Bodils bild och kärleksfulla motivering till varför "Bobson" skulle vinna lämnat konkurrenterna långt bakom.

Äran, hederstäcke och pokal blev priset, som nu "Bobson" tog med ro som den trygga stadiga häst han är för sin ringa ålder. Just de orden och Bodils fortsatta beskrivning av honom som sin bäste vän bidrog till den överlägsna segern.

- Han är helt underbar, lyssnar, förstår och är tålmodig som få, intygar Bodil stolt med en nytvättad "Bobson" med rosa hederstäcke vid sin sida.

För hennes skull ställer han villigt upp för fotografen som den nyblive rikskändis och storsegrare han faktiskt är. Fast om han får välja rullar han sig hellre glatt i leran, väl medveten om att han ändå är störst, bäst och vackrast iBodils ögon.

PIA PERSSON

Mer läsning

Annons