Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Little Aron - älvdalsk exportprodukt

Annons

Det verkar som om Little Aron håller på att bli stor.

Little Arons fullständiga namn är Little Aron and The East Side Boys och det är ett band från Älvdalen.

Nu ger de sig snart ut på sin första utomlandsturné och i höst är en av deras låtar med på en samlings-cd i USA.

Det var 1999 som gruppen började spela på Rots Skans. Ganska snart kom de ut med sin första cd och 2004 hamnade en av bandets låtar på en amerikansk samlings-cd.

Bandet spelar enligt egen utsago "Partyrock och Rot-Rock med Rockabilly och Rock and Roll som grundstenar". Det är mestadels eget material och låtar från 50- och 60-talen som de spelar. De har ett fyrtiotal spelningar runt om i landet varje år.

I höstas kom de ut med sin andra cd som heter "We´re gonna Rock and Roll".

Men nu blir det alltså utlands-turné.

- Den holländske bandbokaren Erwin Princen hade varit in på vår hemsida och mejlade mig för att få en cd, berättar Anders Tegnér, som tillsammans med Carl Jönsson och Lars-Johan Tegnér utgör bandets medlemmar.

- Det dröjde inte länge innan han hörde av sig och ville boka in en turné.

Den 25 januari bär det så av till Hamburg, där Little Aron spelar på "20 Flight Rock Bar" på torsdagskvällen.

Efter Hamburg blir det sedan spelningar på "Lava Lounge" i Veldhoven, på hotellet "De Giraff" i Amsterdam och på krogen "Muziekkafee De Kroeg" i Geldrop, alla dessa spelningar är i Holland.

Förutom den här första utlands-turnén, för Norge, där de har spelat flera gånger, räknas väl inte riktigt, händer det också en annan spännande sak för Little Aron i år:

- Till hösten släpps en samlings-cd med namnet "Ride the Train" på ett amerikanskt bolag. Skivan innehåller bara låtar om tåg och band från hela världen medverkar. Skivan kommer att säljas på tre olika kontinenter.

BJÖRN REHNSTRÖM

Mer läsning

Annons