Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Litteraturkonferens i Ludvika

Annons

Connie Andersson har beviljats ytterligare ett års tjänstledighet från sitt arbete på stadsbiblioteket.

Redan nu har hon till sin dagliga uppgift att leda projektet Litteraturberget och nu väntar arbetsuppgifter av liknande art inom ramen för "berget".

Hon kommer att vara tjänstledig under 2005 för att arbeta med en internationell litteraturkonferens som ska genomföras på Brunnsvik under våren 2006.

Den planerade konferensen, som vänder sig till olika kategorier "bokstavsarbetare" är ett samarbete mellan Litteraturberget och Högskolan Dalarna och ledningen för projektet räknar idel krafter med anknytning till Ludvika kommun, Tommy Danielsson, Olavi Hemmilä och Björn Hedén.

Lindvall svarade på frågor

u På tisdagseftermiddagen träffade Hyresgästföreningen Region mitts förhandlingsledare Lena Hansson tillsammans med en lokal delegation bestående av Ingemar Marklund, Aune Enegren, Jill Fredholm och Kurt Bergström Ludvikahems vd Ingemar Lindvall.

Några hyresförhandlingar var det dock inte frågan om utan det var hyresunderlaget som det tittades närmare på och som Hyresgästföreningen ställde frågor kring.

Innan hyresförhandlingen blir av, den 11 november, ska Lena Hansson och Ludvikadelegationen träffa kommunalrådet Roger Stål (s) den 9 november.

Tidigare var Ludvikahems krav att få höja hyrorna med 3,03 procent men efter att kommunstyrelsen arbetsutskott sagt nej till den önskade höjningen av vatten- och avloppstaxan har även Ludvikahem tittat över sina siffror.

- Vi räknade om det till en höjning med 2,67 procent, säger Ingemar Lindvall.

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons