Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Liten, livaktig förening ger ut konstfulla kort

Annons

Konsten och kulturhantverken frodas i Bjursås gilles lilla konstförening, för konst och konsthantverk.

Dåvarande teknisk lärare/lektor Arne Wickbom lade grunden, Glenn Bergsten keramiker, Björn Vipemo träkonstnär, Karin Andersson Bjurshästen, Monica Ringsén akvareller, Gunnar Kalles träskulptör, Rosa Blank textil och May Strandberg (Norelius), Britt Inger Jonsson, blomstermotiv, ser till att konstföreningen inte slocknar.

- Arnes entusiasm för konst och konsthantverk lever vidare med 50-talet medlemmar.

- Den röda tråden, kreativt skapande, utställningar, kulturella öppna arrangemang skänker inspiration och gemenskap, försäkrar Britt Inger.

Konstresor, hantverksträffar, höstens ljusfester och överlämnande av konstverk till skolor, service och sjukhem är till glädje för alla berörda.

Britt Inger, som i början av 40-talet ville studera till bildlärare, förbjöds att resa till Stockholm, som av föräldrarna ansågs vara en farlig stad.

- Bildskapande är aldrig för sent, jag gillar att sätta igång andras fantasi. Britt Inger sorterar vykorten i högar inför släppet den 9 maj.

- Konstföreningens övriga alster finns placerade lite här och var. På vårkanten överlämnar vi konst till Örjesbogården. Konstföreningen har ingen vinning på sin verksamhet. Stor del av vykorten betalar vi själva, en del av försäljningssumman går till föreningen. Och kulturnämnden ser oss, de sponsrar några tusenlappar som räcker till våra annonser.

- Fantastiska resor, författar och konstnärsträffar skänker oss inspiration, försäkrar Britt Inger.

Vår förnämlige reseledare Gunnar Lundström har guidat oss till Gerda Antti, Hertha Hilfon, Bengt Lindströms hem och ateljé. Det är riktigt intressant att se hur en liten konstförenings verksamhet vuxit sig stark.

BIRGITTA KNIFSTRÖM NORDÉN

Mer läsning

Annons