Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Lite pirrigt" att ta över Mårtas butik

Annons

I går susade de historiska vingslagen öven centrala Insjön. Efter 86 år med Ica Mårtas var det första dagen för Ica Nära med Torsten "Totte" Syrén vid spakarna.

- Det känns lite pirrigt.

- Det är ett stort steg för mig. Det är historia man tar över. Samtidigt är det utmanande och kul.

Han kommer närmast från Ica Sälen där han drivit köpmannaverksamhet tillsammans med sin bror Henrik.

Han har de senaste 30 åren bott i Leksand. Då ligger det nära till hands att engagera sig i baseboll. Så också med Syrén. Han hoppade förresten in och coachade så sent som förra året. För egen del spelade han på outfield när det begav sig efter att ha gått på coachutbildning i Los Angeles.

Nu har han tagit över den anrika Ica-butiken. Allt är väl inarbetat och snyggt i ordning. Lite som att komma till dukat bord.

- Det här är en välskött butik från början.

"Totte" Syrén känner Mårtas- familjen sedan tidigare. Så sent som i mitten av 1990- talet jobbade han åt dem i Leksand. Någ-ra större funderingar angående Insjöbutiken har han inte i dagsläget.

- Jag jobbar efter kundernas önskemål.

En förändring blir det dock redan från början. Längre öppettider under helgerna tror han att kunderna ska tycka om. Sedan kommer med säkerhet den egna personliga profilen att märkas i butiken vad det lider.

Tack vare övertagandet av dagligvarubutiken i Insjön kommer "Totte" Syrén bland annat att få mer tid över för familjen som består av Sussie och de två barnen, 6 och 3 år unga.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons