Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lite i skymundan

Annons

- Jag pysslar med "efterservice", jag hjälper företag med stora bilder, bland annat displayskärmar till utställningar och mässor, berättar Janne.

Janne har en lång och gedigen utbildning inom fotobranschen. Han började som affärsbiträde och säljare hos anrika Hedbergs Radio & Foto i Falun i början på 70-talet.

Därefter startade han ett litet färglab i Falun. Företaget köptes av Foto dalmas. Själv drog Janne vidare till Borlänge och fick jobb hos Allpe foto.

Efter ett par år blev hemlängtan till Falun för stor. Janne fick jobb hos Foto a-bild, där han fick den stora äran att hjälpa till med att starta Faluns första och ännu ledande minilabb för snabbframkallning av färgfilm & kopior.

1990 tog Janne det stora steget och startade egen fotofirma med i huvudsak framkallning av diafilm i process E-6.

Sedan dess har mycket hänt. 1997 förvandlades företaget från att ha varit ett utpräglat analogt fotolab till uppbyggnaden av den digitala satsningen som i dag utgör en betydande del av företaget.

- Jag skaffade på mig all tänkbar utrustning och teknik för att klara kraven. Det har gått bra, vi har många företag som kunder, inte bara här i Falun, berättar Janne.

- Det handlar om det lilla proffslabbet med de stora möjligheterna, säger Janne Löfgren, som driver sitt företag lite i skymundan i Britsarvets villaområde.

LILLIS ÅKERBLOM

Mer läsning

Annons