Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Litar inte på järnvägsbom

Annons

Lundgren, som har uppsikt över järnvägsövergången från hemmet, konstaterar också att det till och med har hänt att tåg passerat utan att bommarna varit nedfällda.

Ordförande i byföreningen, Jan- Erik Gullback, är orolig över vad som kan hända. Inte minst när det från och till händer att folk börjar sicksacka sig fram mellan bommarna för att så snabbt som möjligt ta sig över spåret.

Nils-Gunnar Storerkers erinrar sig olyckan på 1950-talet när en cyklist kördes ihjäl av tåget på järnvägsövergången. Då fanns det inga bommar, men i alla fall. Någon mer olycka med dödlig utgång vill han inte vara med om. Storerkers efterlyser också en siktröjning efter spåret. 50-75 meters sikt söderut duger inte, menar han.

Banområdeschefen Roland Olsson vid Mellersta banregionen i Borlänge medger att han inte sett skrivelsen från Ytteråkerö. En sak är han dock säker på.

- Inga signaler som visar klart visar fel.

Han menar att när Banverket får veta var, när och hur det är med felen i Ytteråkerö kommer givetvis detta att kollas upp. Han tror att problemen i Ytteråkerö kan bero på slarv eller till och med att det kan röra sig om rackarungar som varit i farten. För övrigt tycker han att det är jättebra att folk hör av sig om det är problem vid järnvägsövergångar eller dylikt. Då får Banverket svart på vitt vad som ska åtgärdas.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons