Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lisselbyutställningen en upplevelse för alla sinnen

Annons

Det är ganska kul och imponerade och som sagt, nästan i klass med Mora och den sedvanliga lördagsutställningen på gator och torg i Lisselby. Nu drar nog Mora trots allt det längsta strået för gatukonsten i Lisselby ackompanjeras också av musik, framförd av Mora messingsextett som i år fyller 35 år. Något sådant bjuder inte London på, mig veterligen.

I Lisselby är det dessutom alltid ett synnerligen vackert väder för helgnöjen av detta slag. Det påpekade publiken och det påpekade Birgitta Sohlberg, utställningskommissarie, när hon på lördagseftermiddagen tackade besökande utställare och publik. Det var 23:e året som Lisselby på det här sättet drog till sig konstnärer, både amatörer och professionella, och en publik som delvis var långväga. Den kom från så avlägsna metropoler som Orsa i norr och Rom i söder.

Också konstnärerna, ingen nämnd och ingen glömd, hade en god spridning, såväl geografiskt som formmässigt. Där fanns såväl figurativ som nonfigurativ konst i de flesta kända, och kanske rentav några okända, tekniker.

Det var trevligt och befriande att ströva omkring där och i varje gathörn finna nya bilder att pröva för ögat och sinnet. Något för envar och dessutom en möjlighet att stöta ihop med bekanta, dricka kaffe, äta korv, glass och annan materiell spis som bjöds denna behagfulla augustidag.

Lite extra behagligt var det för Johan Lundberg som studerar konst vid en skola i Stockholm.

- En skola som jag får bekosta helt själv med terminsavgifter, material och sådant, berättade Johan när han som förste stipendiat tog emot Mora Kulturcentrums stipendium på 1 500 kronor.

ERIK HJELTE

Mer läsning

Annons