Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lisa och Edwin älskar sina små "megastjärnor"

Annons

Figo bor sedan snart två år i ett charmigt trähus i Storhaga. Nyligen drog Figo på sig Real Madrids klubbtröja och spelade lite fotboll i trädgården. Zinedine, som nyligen flyttade in i huset i Storhaga, njöt för sin del mest av solen och av att bli ompysslad.

Nej och åter nej! Detta är inget försenat aprilskämt. Såväl Figo som Zinedine bor i Storhaga. Men inte Luis Figo eller Zinedine Zidane. De är spelar fortfarande i Real Madrid och i det portugisiska respektive franska landslaget. Storhaga-Figo har Oliver som förstanamn och är storebror till Storahaga-Zinedine, född så nyligen som den 20 mars och vars förstanamn är Nellie.

Deras föräldrar, Lisa Nilzon, 26 år och Edwin Danielsson, 31 år, medger utan omsvep att de båda är FOTBOLLSÄLSKARE.

- När jag var gravid med Oliver var det fotbolls-EM och vi bestämde oss för att om det blev en pojke skulle han heta Figo, berättar Lisa som började spela i Kvarnsveden våren 1995. Efter sin senaste graviditet är Lisa nu på väg tillbaka till spel med KIK-damerna.

- Jag spelade tidigare i Stora Tuna. Numera är det spel i Gustafs som gäller för min del, förklarar Edwin som gärna ger sonen Oliver Figo goda råd i fotbollstekniska angelägenheter. Figo fyller tre år i dag den 14 april. Han föddes två dagar efter pappa Edwins födelsedag, den 12 april. Namnet Figo tycks alltid få Oliver att lysa upp. Han vet att uppskatta ett stjärnnamn.

Lillasyster Nellie Zinedine hon är född två dagar efter att mamma Lisa fyllde 26 år. Helt naturligt är Nellie omedveten om att hennes andranamn är en megastjärnas.

Några negativa reaktioner på valet av barnens namn har inte Lisa och Edwin fått.

- De flesta tycker det är kul. De vet hur fotbollsfrälsta vi är. Att det skulle bli en Zinedine efter Figo var vi överens om. Jag och Edwin håller mycket på Real Madrid och Zinedine verkar vara en mogen och trevlig karl, säger Lisa som är från Bodarna där pappa Bonnie och mamma Karin är lantbrukare.

Lisa och Edwin bodde tidigare i Borlänge, de hade bestämt sig för lägenhet i Mora by då de fick erbjudandet om att hyra huset i Storhaga. Här har de trivts allt sedan inflyttningen sommaren 2002.

Paret Nilzon-Danielsson hoppas på en ljus framtid och bra arbeten. Efter kompletterande studier har Lisa nu planer på att söka idrottslärarlinjen till våren. Edwin har börjat studera igen. Det gör han efter att ha arbetat tolv år som styckare, slaktare, hos pappa Lennart i Hebo slakteri.

- Jag vill gärna arbeta med ungdomar. behandlingsassistent hade jag tänkt mig, berättar Edwin.

Vad barnens framtid som fotbollsspelare beträffar är Lisa och Edwin helt överens om att det är barnen själva som ska avgöra om de vill satsa mer målmedvetet på fotboll. Trots allt är det inte alla gånger någon dans på rosor att vara fotbollsstjärna. Inte ens megastjärna.

SVEN-ERIK OLSSON

Mer läsning

Annons