Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lisa njuter av tillvaron

Annons

Lisa har aldrig varit rädd för att prova på att arbeta med olika saker men framförallt har hon tyckt om att träffa andra människor.

I många år arbetade hon på landstingskansliet i Falun. Hon har också drivit en garnaffär i Hedemora. 1980 flyttade Lisa tillbaka till sin hemby Boda. Här har hon hunnit med att bland annat arbeta som hemsamarit, dagmamma och caféägare. Hon arbetar fortfarande med att arrangera minnesstunder i samband med begravningar då och då.

I skogen trivs Lisa, där laddar hon sina batterier och bara njuter av stillheten. Genom att meditera får hon extra energi. Varje dag jonglerar hon till musik för att träna koncentrationsförmågan.

- Varje tisdag är vi några stycken som samlas, både yngre och äldre, för att meditera en stund. Att meditera är inte så märkvärdigt som det låter, det är bara att slå sig till ro och slappna av en liten stund, säger Lisa.

Lisa lyssnar gärna till musik och en favorit hon har är Tomas Di Leva.

För den som vill återuppleva Lisas café igen för en dag så är det öppet hus i Lisas trädgård från kl 11.00 på tisdag den 29 juni. Om det regnar så blir det inomhus i Nygårds loge i stället.

- Tanken med det tillfälliga cafét är inte att uppvaktas med några presenter utan att kunna hjälpa Margit Rapp och hennes sommarbarn med ett bidrag. Margit kommer själv att vara med under stora delar av dagen. Sedan hoppas jag förstås att det dyker upp några spelmän och underhåller, säger Lisa.

KATARINA NORMAN

Mer läsning

Annons