Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lions loppis flyttar in i tom butik i Bäsna

Annons

Lions club tar tills vidare över den gamla butikslokalen i Bäsna för att där bedriva sina loppisar.

Gagnefsbostäder AB har lovat Lions att för en mindre månadskostnad få bruka lokalen.

- Klubben får använda lokalen fram till dess att vi får en ordinarie hyresgäst, säger bostadsbolagets vd Rolf Olérs, som tycker att det är bra att lokalen kan nyttjas till något, i stället för att stå oanvänd.

Efter att butiken stängde för något år sedan har den stora lokalen stått tom och det har inte varit lätt att få den uthyrd.

- Vi har försökt med pizzerior, butiker och hantverkshus, men det har visat sig att det inte finns ekonomi i någon av verk-samheterna, säger Rolf Olérs.

Att bygga om till bostäder har också visat sig inte vara helt lättt, eftersom det handlar om en suterrängbyggnad. Lägenheterna på ena sidan skulle bli helt fönsterlösa.

Fyrstjärnige generalen Åke Wikman, som leder operationer och manövrar inom Lions loppisverksamhet, är glad över lokalen och berättar att den först ska ställas i ordning innan verksamheten kan börja.

Under nästa månad ska Lionsmedlemmarna diskutera både framtida loppisar och eventuellt nya upplägg.

Någon gång i vinter kan det bli start i den nya lokalen.

- Det ser jag fram emot, säger generalen, som också kan berätta att klubben vid den senaste loppisen, som hölls på tisdagskvällen vid kretsloppscentralen i Djurås, sålde skänkta grejor för 15 000 kronor.

GÖRAN FAGERLUND

Mer läsning

Annons