Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Linghed satsar på fler marknadsdagar

Annons

Det blev en rejäl föryngring av styrelsen i Lingheds intresseför-ening när årsmötet valde in fyra nya ledamöter. Styrelsen blev därmed utökad och består numera av tio personer. En nödvändig åtgärd tyckte valberedningen då verksamheten ökar för varje år.

Av föreningens redogörelse för 2003 framgår det att samarbetet mellan intresseföreningarna i "Nätverket Svärdsjö-Enviken" har utökats. Flera gemensamma åtgärder att marknadsföra denna del av Falu kommun har påbörjats. Dessutom är nätverket numera en samtalspart med kommunledningen i landsbygdsfrågor.

Det största arrangemanget i Linghed under fjolåret var vårmarknaden som intresseför-eningen anordnade tillsammans med skolan och butiken. Upp emot 1 000 besökare räknade arrangörerna in. Därför satsas det inför stundande vår på ett två-dagars evenemang med både Roddarklubben, Skoterklubben och Idrottsföreningen som nya medarrangörer.

Föreningen deltar i tre EU-projekt. Kanotleden är redan invigd. Pågående projekt är ett kring vandringsleder där en studiecirkel arbetar med att kartlägga sträckningar och sevärdheter. Det andra är en förstudie av en golfbana i Linghed där avgörandet nu ligger hos tillfrågade markägare.

Mer läsning

Annons