Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindströmaffären – en oätlig soppa

Annons

Svar till: Leif Lindström:

De etiska kraven på politiker och fackliga företrädare brister allt som oftast nu för tiden. För att visa min besvikelse ville jag påpeka att det gäller politiker oavsett politisk eller facklig hemvist.

I Beyer-Lindström-affären var det tyvärr en av "mina" politiska företrädare - socialdemokrat - som grovt bröt mot de etiska grundreglerna, trots sitt långa politiska och fackliga arbete.

Om jag i mitt fackliga uppdrag skulle ha varit i samma situation som dig Leif, skulle jag ha reagerat på samma sätt. Efter en ursäkt avsagt mig alla uppdrag - men jag är inte säker på att jag återvänt.

Av dessa skäl ville jag offentligt visa min syn på affären och ge dig stöd och medkänsla för det oförlåtliga påhoppet.

I ditt insändarsvar pådyvlar du mig att ha fått "plötslig minnesintensitet" och att det var "ett politiskt färgat utspel vars enda syfte var att snabbt försöka radera ut din eventuella fördel av affären".

I min insändare visade jag klart att, i detta fall ställer jag en vänsterpartist i bättre dager än en socialdemokrat - trots att det är valår.

Dessutom anser jag att Ola Brossbergs inhopp visar att man inte försvarade Beyer och att du är värdefull för SECO.

Inte tidigare, och heller inte i framtiden, har eller kommer jag att acceptera en och annan snyting som saknar grund. Personliga påhopp som saknar grund är inga snytingar utan råsopar, och hör inte hemma i den offentliga debatten

I det här fallet är det inte en vilsegång i någon pannkaka utan en j-a soppa. Mitt inlägg i soppan saknar helt ambition att rädda hem några s-röster. En politikers oförlåtliga handlingar skadar inte ett politiskt partis trovärdighet.

Leif, behåll din stolthet, fortsätt att förklara bort dina misstag och fokusera på att alla som nämner vänsterpartiet och Leif Lindström är dina och partiets motståndare.

Är ditt agerande i Beyer- Lindström-affären fritt från röstfiske?

Tyvärr Leif - i mina ögon har din trovärdighet minskat till noll. Alla insändare har inte någon skum avsikt - många är faktiskt mänskliga och ärliga.

Din pannkaka hade ingridienser av misstro och är därför oätlig. Man påmins om Kejsarens nya kläder. En för mig ny och viktig erfarenhet.

ROY LUNDGRENPRO-AREN

Mer läsning

Annons