Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindsö imponerad av KP

Annons

Dagen för de båda startade i Falun där man fick hela historien. På vägen till Kvarnsveden blev det stopp i Aspeboda där man tittade på råvaran som till slut blir papper i Kvarnsveden.

- Vi har sett allt från början till slut. För oss som håller hus i Stockholm är det skönt att få komma ut i verkligheten, säger Marie S Arwidson.

Stora Enso Kvarnsveden fick tillfälle att berätta vad som är på gång med utbyggnaden.

- Vi har ventilerat de frågor vi har. Energifrågan är stor och viktig för oss liksom detta med utsläppsrätter, säger Jan Moritz, personalchef inom Stora Enso Sverige.

För Ebba Lindsö och Marie S Arwidson var det också ett tillfälle att studera en region som sjuder av utveckling och andas framtidstro.

- Jag har hört lite om Kvarnsveden tidigare men efter den här rundturen så är jag imponerad. Den här regionen har en ljus framtid, säger Ebba Lindsö.

Efter en kort rundvandring inne i pappersbruket där man fick se pappersmaskinerna gå för fullt var det fortsatt färd till Stockholm.

- Vi kommer nog att minnas det här besöket. Plus att vi båda fick tillfälle att köra en riktig skogsmaskin, om än några meter, säger Marie S Arwidson.

JAN KORSGREN

Mer läsning

Annons