Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindholm byter plats

Annons

Frågan är vad som händer med hans uppdrag i Falun. Lindholm har i runda slängar motsvarande 50 procents kommunala uppdrag i Falun. Förutom att han är med i kommunstyrelsen är han ordförande i gatu- och parkstyrelsen, och förste vice ordförande i utvecklingsutskottet.

- Jag vet inte vad som kommer att hända med de uppdragen. Min personliga syn är att det är naturligt att min ersättare Karin Rosenberg tar min plats i kommunstyrelsen, som hon gjort under den här tiden sedan den 16 augusti. Men sedan handlar det om en process både i vårt parti och med våra samarbetspartier.

Karin Rosenberg är egen företagare och arbetar heltid. Hon har inte tagit ställning till hur Lindholms uppdrag ska fördelas, men hoppas på en lösning inom ett par veckor.

Jan Lindholm trivs med att sitta i socialutskottet:

- För mig är det mycket nya frågor, men frågor som intresserar mig mycket. Jag tror att det är bra om politiker kan ta sig an nya frågor och inte snöa in för mycket på ett område.

Trivs du i riksdagen?

- Jag har inte riktigt hunnit att känna efter. Det är ganska annorlunda mot den kommunala politiken. Många säger att det tar ett år att komma in ordentligt. Jag gillar egentligen att jobba mer praktiskt och konkret, och det här med ökad publicitet är väl inte min drömgrej direkt.

Liksom Kerstin-Maria Stalin är Jan Lindholm skeptisk till samarbetet med vänstern och socialdemokraterna.

- Jag tycker att vi kompromissat bort vår själ för mycket. Om samarbetet ska fortsätta anser jag att både socialdemokraterna och vänstern måste bli grönare.

Främsta frågan för dig?

- Jag ska jobba frenetiskt för att lyfta alkoholproblematiken. Jag tycker att Sverige till varje pris måste införa de gamla införselkvoterna igen. Vi måste ta striden med EU.

JAN SVENSSON

Mer läsning

Annons