Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindgrensk kulturdag

Annons

Kulturdagen genomfördes för andra året. Med de bästa tänk- bara förutsättningar som kalas-väder och en lätt uppsluppen stämning. En skön stämning som kunde förklaras med att alla elever var engagerade i dagen. Kanske också att det bara var några få dagar kvar till avslutningen och ett långt, efterlängtat sommarlov.

Då vill alla, oavsett ålder, passa på att klä ut sig, få uppträda och ha roligt med kamrater och lärare. Det var många som under denna dag tog plats på den utomhusscen som stod beredd att ta emot alla begåvade artister.

Som nämnts var det ganska många från Astrid Lindgrens sagovärld. En värld befolkad av alla dem som miljontals barn och vuxna kommit att älska. Pippi Långstrump är en av dem.

Pippi är rolig att klä ut sig till. Det tyckte på onsdagen bland andra Molly Axelsson, Rebecca Samuelsson och Anna Billström, sex, åtta, respektive nio år gamla.

Denna kulturdag var det många lärare som passade på att såväl uppträda som klä ut sig. Carina Nolåkers till dam, modell mycket gammal. Som sådan gjorde Carina, som är träslöjdslärare och privat har en smedja i Mats Knuts, ett uppskattat framträdande.

En kulturdag då solen skiner är det givetvis lunch i det fria som gäller. Ett uppskattat inslag för alla som var engagerade i kulturdagen på Domnarvets skola. MVG, mycket väl godkänd, är väl det enda tänkbara slutbetyget för denna dag.

SVEN-ERIK OLSSON

Mer läsning

Annons