Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindeberts vulgariteter (14

Annons

Inte nog med alla underliga anställning inom Landstinget Dalarna. Behandlingen av patienter är också underlig ibland.

p En äldre man genomgår i slutet av februari ett prov på testcykel vid lasarettet i Ludvika. Resultatet ska tillställas ortopedavdelningen i Falun. Ingenting hörs varpå kontakt tas med ortopedavdelningen som inte har mottagit något provresultat från Ludvika. Det beskedet ges i mars.

Den 20 april besöker patienten ortopeden i Falun för att söka klarhet i vad som hänt med provet. Ortopedavdelningen säger sig inte ha tagit emot något testsvar från Ludvika lasarett. Ärendet har anmälts till HSAN.

p En annan äldre man ringer upp Tiskens vårdcentral i Falun och vill ha tid för en läkarundersökning för kontroll av hälsotillståndet.

Han avfärdas med orden "tror Du att det här är nån bilprovning"?

Det är inte känt om mannen vände sig till Svensk Bilprovning.

p En tredje äldre man försöker få tid vid Tiskens vc för en ögonåkomma. En robotröst upplyser tre dagar i följd att telefonkön är fylld men att mannen kan ringa påföljande dag. Tredje dagen framkommer att någon läkartid inte finns senare under veckan.

Vad ska man säga om slika ting? Har PRO tappat målföret totalt? PRO med 25 000 medlemmar i Dalarna borde vara en påtryckargrupp som landstingspotentaterna nog skulle böja sig inför.

Eller har landstinget köpt sig fritt från PRO:s ifrågasättande genom att i år anslå över 400 000 kronor till PRO:s hemliga resor och eftermiddagsdans?

BO LINDEBERT, SPI

Mer läsning

Annons