Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindeberts vulgariteter (11)

Annons

Landstinget Dalarnas främsta globetrotter, Inga Britt Kronäs-Sammils har varit ute och rest med anledning av en AER-kongress i Polen. Denna gång i sällskap med ytterligare en politiker och en tjänsteman vars uppgift sannolikt består i att författa en reseberättelse eftersom Kronäs-Sammils under två turnéer i Europas huvudstäder inte lyckats redovisa med en rad vad AER-sammanslutningen betytt och betyder för regionen Dalarna.

När jag för ett år sedan begärde en kopia av förmodad reseberättelse fick jag en kopia ev reseräkningen. Så går det till inom Landstinget Dalarna. De senaste resekostnaderna uppgick till cirka 32 000 kronor.

Häromdagen förekom i tidningen ett utförligt reportage om en kvinna i Mora som tvingats sälja sitt hus och låna pengar för en whiplashoperation i USA sedan Landstinget Dalarna vägrat stå för några som helst kostnader trots att andra landsting trätt in i liknande fall.

Resa och operation kostade cirka 50 000 kronor varefter kvinnan blivit bra och kan återinträda i livet och arbetet.

Det skulle klä dig Alf Johansson att försöka visa talangen den tid du har kvar på din nuvarande post. För oss allmoge gäller att vi utrustar oss med ett sjutusans humör, facklor, plakat, dalpilar och varma kläder för att i likhet med bergslagsborna i Fagersta visa den knutna näven sedan landstingsskutan i Västmanland gått på grund.

Låt oss agera!

BO LINDEBERT

Mer läsning

Annons