Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Linda från Borlänge snyggast på VM

Annons

Zidane, Cannavaro eller Ballack kanske spelade snyggast. Men snyggast på läktaren var Linda Hysing Prokki från Borlänge. Åtminstone om man får tro tyska Bild-Zeitung och italienska Gazzetta dello Sport.

- Jag hade ingen aning om det här förrän brorsan ringde i förrgår och sa att Aftonbladet hade en grej om en okänd svenska som Gezzetta dello Sports läsare ansåg var VM:s snyggaste fan.

Brodern såg att det var Linda och bara ett tag senare hade en av Lindas vänner ringt kvällstidningen och avslöjat vem den blonda svenskan var.

Sedan var cirkusen igång.

Telefonen började ringa, den italienska sporttidningen hörde av sig och Aftonbladet intervjuade på plats i Borlänge.

- Ja, och gamla kompisar som jag inte har pratat med på jättelänge hör av sig. Alla verkar nästan gladare än jag själv, säger Linda.

För Linda tar resultatet av omröstningarna, där tiotusentals europeiska läsare deltagit, med en klackspark.

- Nä, det är klart jag är glad, men det är ju bara en rolig grej.

Linda var i Tyskland i tolv dagar tillsammans med en tjejkompis och såg Sveriges matcher mot Trinidad-Tobago och Paraguay.

- Det var det absolut häftigaste jag varit med om i hela mitt liv, det går inte om beskriva om man inte varit med om det, säger Linda som redan börjat spara pengar till VM i Sydafrika 2010.

Fotboll är alltså huvudintresset, och med en kusin som spelar i Stora Tuna IK:s F10-lag blir det såklart till att besöka Dalecarlia Cup under veckan.

Blir hon snyggast även där?

DANIEL SWEDIN

Mer läsning

Annons