Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lina är årets företagare

/

Annons

Lina Rickardsson har genom sitt företag Pappelina väckt liv i plastmattan som av många förklarats död sedan 70-talet. I dag ligger Linas färgglada och formstarka mattor i plast utrullade i hem över hela världen.

– Jag tror att det låg rätt i tiden, plast kände nytt igen i början av 2000-talet, säger Lina Rickardsson som flyttade företaget från Göteborg 2005. Hon är född och uppvuxen i Falun och kom genom flytten närmare Dalaslöjden i Djurås som väver mattorna.

Förra året nyanställde företaget tre personer och öppnade nytt lager och distributionscentral i Hälsinggården.

Motiveringen till utmärkelsen Årets företagare 2006 lyder: ”Lina har tillsammans med den kvinnliga personalen kontinuerligt utvecklat företaget mot nya marknader och nya produkter. Lina Rickardsson är en duktig formgivare, entreprenör och en god förebild för andra företagare i kommunen.”

– Jag känner mig glad att bli uppmärksammad på hemmaplan och hoppas att jag genom mitt företag kan vara bra för regionen, kommenterar Lina utmärkelsen.

Nytt för i år är att Företagarna, Almi och Falu kommun delar ut ett pris till årets inovatör som i år går till Tim Vinnicombe. Tim har tagit fram en kassett som gör det möjligt att värma två tallrikar samtidigt i en mikrovågsugn. Produkten är patent- och mönsterskyddad i ett flertal länder.

Mer läsning

Annons