Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Limarånarna häktade

Annons

De två nu häktade männen är på sannolika skäl misstänkta för bankrånet och förhandlingarna skedde inför lyckta dörrar eftersom det kan vara aktuellt med flera gripanden.

Polisen tror nämligen att det finns ytterligare personer som har medverkat vid bankrånet mot Handelsbankens kontor i Lima.

Några ytterligare omständigheter kring bankrånet har inte heller lämnats ut och det finns heller inga uppgifter om de två misstänkta bankrånarna gjort några medgivanden eller om de nekar till bankrånet.

Enligt beslutet i häktningsförhandlingarna skall åtal vara väckt inom två veckor.

Men eftersom det förmodligen finns fler inblandade i bankrånet kan naturligtvis den tiden bli aktuell att förlänga om det visar sig att man inte hinner slutföra utredningen.

Häktningsdomstolen beslutade också att de två misstänkta bankrånarna skall vara placerade i arresterna på polisstationen i Malung eftersom man har ytterligare förhör att genomföra.

Efter häktningsförhandingarna fördes de två männen till Malung där de nu kommer att sitta inspärrade den närmaste tiden.

Det kan i sammanhanget nämnas att den silverfärgade bilen en Mazda som förknippades med bankrånet i Lima också har påträffats i Stockholmstrakten.

Vittnen som såg den bilen i Limatrakten dagen före bankrånet har uppgett att det då fanns minst tre personer i bilen vilket kan tyda på att polisen jagar ytterligare personer som har med bankrånet att göra.

I övrigt är man mycket förtegen och de uppgifter som lämnas ut är ytterst knapphändiga.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons