Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Limakarlar belönades

Annons

Vid hembygdsdagen höll Tommy Gillerås från Lima ett föredrag och han presenterades av Mona Martinsson. Det bjöds också på underhållning i form av sång och musik-av Thomas Andersson på cello, Tore Lispa på keyboard och Kalle Rencke med sitt dragspel.

Musikstipendiet till Thomas Andersson delades ut av Tore Lispa. I motiveringen till stipendiet heter det bland annat: "Thomas Andersson erhåller stipendiet för att han efter sina musikstudier berikat vår hembygd med sitt musikaliska kunnande".

I motiveringen till det kultur- och naturpris som Tore Lispa erhöll och som delades ut av hembygdsföreningens kassör Gunnar Trond heter det i motveringen bland annat: "Tore Lispa har utbildat tre generationer skolelever i bygden".

Det blev en mycket lyckad hembygdsdag på Västagården, och det program som bjöds med efterföljande kaffe tog ett par timmar i anspråk.

I Lima värderar man den här dagen mycket högt, bland annat proklamerar man att man bör se hembygdsdagen som en flaggdag, och det märktes också när man kom åkande efter dalgången där många hade hissat den svenska fanan.

De som hade kommit till Västagården hade också möjlighet att titta på de gamla skatter gården har.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons