Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Limabördig frälsningssoldat ställer ut

Annons

Limabördiga Brittmarie Karlsson, 50, numera bosatt i Sundbyberg har just nu en utställning på kommunbiblioteket i Malung där hon visar många fina naturbilder och bilder på människor från Limabygden som hon fotograferat.

Utställningen kommer att pågå fram till och med den 19 juli och den kommer därefter att under Limadagen i Lima att visas även för Limaborna.

Brittmari Karlsson är född i Lima där hon tillbringade de sex första åren och bodde då på Skogsamilsgården innan familjen flyttade till Sundbyberg. Men hon har alltid hållit kontakten med hembygden och vistas alltid under en tid varje sommar i Lima.

- Jag brukar besöka Lima flera gånger om året och jag pratar också Limadialekt så kontakterna med hembygden är viktiga att ha kvar, säger Brittmari Karlsson.

Brittmari bor med mannen Kenneth och fyra barn i Stockholm och hon har hela sitt yrkesverksamma liv arbetat i Frälsningsarmén.

För närvarande arbetar hon som studentpastor/kurator på Dalarö Folkhögskola som är en folkhögskola som Frälsningsarmén driver.

- Mitt intresse för fotografering väcktes en gång i tiden av fotografen Inge Persson i Torgåsmon i Lima. Han är den förste jag minns med kamera, då han tog bilder på oss som barn och det är kul att Inge Persson blivit en av årets kulturpristagare.

Brittmari har som fotograf alltid varit intresserad av att fånga ögonblicket och att kunna bevara detta speciella ögonblick för framtiden och hennes mest fotograferade motiv är de egna barnen men också många bilder är så kallade naturbilder.

- Jag har egentligen ingen utbildning på det här och de kameror jag använt är heller inga märkvärdiga kameror men de har varit lätta att hantera och detta har oftast också gett bra bilder, säger Brittmari Karlsson som tycker att det är både kul och förmånligt att få göra en sån här fotoutställning i sin egen hembygd.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons