Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lilly - en vinnare

Annons

- 19,1 procent i Dalarna och 18,1 procent i Ludvika, helt underbart, säger Lilly Granberg som omedelbart påpekar att folk inte ska tro att hon ger upp kampen om sjukvården.

- Lasarettet kommer först för mig, säger hon och berättar att hon var erbjuden en plats på valsedeln men tackade nej.

- Bryssel nej tack, sjukvården är allt, säger hon.

Hon och sambon Kalle Nilsson har under valkampanjen sett till att 19 kartonger med valsedlar via andra ombud hittade ut till nästan alla vallokalerna i länet.

- 19 kartonger, det blev ett himla åkande med valsedlar runt om till olika kontakter i Dalarna.

- Att valresultatet blev en sådan framgång anade jag. Vi har varit en grupp på tio personer som sedan länge mötts på ABF sedan vi kampanjade för nej till EMU. Det gick bra den gången så glöden fanns kvar.

- Jag vet att många är skeptiska till att ge mer makt till EU men vill ändå vara med i EU men inte lämna bort all makt. Där passar junilistan in, säger Granberg.

I EU-valet gick alla traditionella partier bakåt i Ludvika medan junilistan erövrade hela 18,1 procent, med rekordet 23 procent vid vallokalen Stallbacken i Grängesberg.

I Fredriksberg håller socialdemokraterna greppet och fick 50,9 procent av rösterna medan junilistan bara nådde 9,1 procent.

- Vi hade ingen som kunde åka dit med valsedlar, det kan nog förklara att det gick lite sämre där, gissar Lilly Granberg.

- Jag och min sambo åkte ut till vallokalerna redan klockan 08.00. Vi var fem stycken i Ludvika och ett par i Smedjebacken som arbetade hela valdagen med att få ut valsedlarna.

Lilly Granberg gissar att junilistans framgång kommer att följas av att listan också ställer upp i svenska kommunal- och riksdagsval framöver.

- Nu hoppas jag på att det blir en folkomröstning om EU:s grundlag, säger Granberg.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons