Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lilla skinnarloppet slår rekord - 500 deltagare

Annons

Det kommer att bli ett rekorddeltagande i Lilla skinnarloppet som i helgen arrangeras för 22:a gången. 500 ungdomar ska tävla i dagarna två, vilket är 50 fler än tidigare rekordsiffra. Under lördagen körs de individuella tävlingarna, och på söndagen är det stafetter. I tävlingarna ingår också årets DM.

- Vi är mycket glada över att vi kunnat samla så många deltagare. Vi har också bra med snö och kan erbjuda bästa tänkbara förutsättningar, säger tävlingsledaren Sten-Inge Eriksson.

Kranskulla är 10-åriga Elin Hinders, som är en riktig idrottstjej. Hon åker skidor, spelar fotboll och är intresserad av ridning. Elin går i fjärde klass i Lillmons skola.

- Det ska bli kul att vara kranskulla i Skinnarloppet, säger Elin Hinders, som säkerligen får en arbetsam dag då hon ska lagerkransa alla segrarna under lördagens individuella tävlingar.

- Det är 115 anmälda lag till söndagens stafetter. Många deltagare kommer också utanför Dalarnas gränser, då från södra delarna av landet, där man saknar snö. Men även ett tjugotal från Norge är anmälda, säger tävlingsledaren Sten-Inge Eriksson.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons