Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lill-Babs möttes av ung publik

Annons

Det ungdomliga intresset var faktiskt stort, även stålmormor Svensson själv verkade lite förvånad.

- Gud, vad ni är söta. Vilket härligt bemötande, sade Lill-Babs och drog i gång med ett potpurri som kunde ha platsat hos "ex-kroken" Lasse Berghagen vid allsången på Skansen.

Hon fick publikhjälp med en hel del: Gröna, granna sommar, Leva livet, Itsy-bitsy och inte minst Är du kär i mig ännu Clas-Göran.

- Hon är grym, vi tycker om sådan här musik, sade Carolina Plars och Cissi Hellström, ett par av 14-åringarna i publiken som bestämt hävdade att de kände igen artisten sedan tidigare.

- Jag har tyckte om henne ända sedan hon började sjunga, sade Maj Stohr som var mer jämnårig med 67-åringen på scenen.

Lill-Babs underhöll en timme, med en smittsam charm och humor. Hon varvade känt och mindre bekant med långa mellansnack, talade om hur viktigt det är att visa uppskattning för varandra och att bestämma sig för vilket liv man vill leva... Unga och gamla lyssnade och log. Och skrek "en till" när kyrkklockan slog nio.

Fotnot: Hur många var det då, som lyssnade? Ja, reporter får börja med att göra en pudel. I fredagens tidning påstod jag att det var uppåt 1 000 som såg Darin, men inser nu att det måste ha varit minst några tusen till. Det är svårt att avgöra hur många som går in på ett stort torg. Lill-Babs då? Tja, runt 1 000, kanske.

RAGNA FAHLANDER

Mer läsning

Annons