Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lifta mer!

Annons

Svar till "De blåfrusna",

den 13 maj.

Jag vill med denna insändare försvara alla bilister som faktiskt stannar och plockar upp liftare. "De blåfrusnas" påhopp var lite missvisande kan jag tycka. Jag har liftat mycket och om man bara har lite tålamod, och framför allt står på rätt ställe, är det sällan några problem.

Det gäller att synas i god tid så att bilisterna har några sekunder på sig att "godkänna" dig/er och att det finns gott om utrymme att stanna på.

För några veckor sedan skulle jag hämta från vinterförvaringen i sommarstugan. Bussar/tåg gick det inga dit jag skulle och bil kunde jag inte ta. Så jag liftade från Kopparberg mot Värmland. Det tog inte många minuter innan en liten röd bil med en trevlig tjej från Falun stannade. Hon körde dessutom en omväg på flera mil för att jag skulle komma lite längre på vägen.

I Grythyttan fick jag en ny lift med en kille som körde några kilometer extra så att jag skulle slippa gå sista biten upp i skogen. Trots att han hade bråttom hem till familjen på fredagskvällen. Två veckor senare liftade jag från Ludvika till Falun när jag upptäckte att det var två timmar till tåget skulle gå. Inga problem då heller.

Så nog finns det snälla människor ute på vägarna, och jag lovar att om jag kommer åkande och ser någon med tummen i vädret så stannar jag. Det är kul med sällskap och dessutom träffar man ofta en massa intressanta människor.

TUMMEN UPP

Mer läsning

Annons