Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LIF-kritik dåligt underbyggd

Annons

Svar till Vart är Leksandshockeyn på väg? 31/7

En riktig mes till olyckskorp får nu svar på tal. Leksands IF:s väl och ve väcker känslor. Det är precis som det ska vara och speglar det engagemang som hör till idrotten.

Alla har rätt att ha sina åsikter. Och efter en så usel säsong tror jag inte att ledningen för Leksands IF väntat sig annat än besk kritik och ifrågasättanden.

Men det är skillnad på att ifrågasätta och att, som du, spy galla. Dessutom har du inte kurage att stå för dina åsikter. Ditt ordval visar också att du helt saknar sinne för proportioner.

I din insändare "LIF och det totala misslyckandet" finns ord som "vedervärdig" och "förnedra". Det är väl ändå idrott det handlar om...

Som sagt, visst kan man kritisera och ifrågasätta. Men de värvningar inför säsongen 2003-2004, som du så kraftfullt fördömer, renderade Anders "Masken" Carlsson beröm av flera ledande sportjournalister.

"Många hade alltför tjocka sjukjournaler...", skrev du. Dina synpunkter på nyförvärvens hälsa indikerar att du skulle ha haft tillgång till exklusiv information. Men så är det inte.

Ingen kunde förutse att Joonas Jääskeläinen och Hans Lodin skulle tvingas att avsluta sina karriärer på grund av skador.

Före säsongen fanns heller ingen anledning att fundera över Tommy Westlunds fysik. Den skada som höll honom borta från spel uppkom under ett fyspass med skivstång.

Ingen kan väl på allvar tro att "Masken" skulle ha använt dessa spelare i lagbygget om han tvivlat på deras fysiska kapacitet.

Med ditt sätt att resonera skulle Leksands IF absolut tacka nej om Peter Forsberg skulle erbjuda sina tjänster. Hans sjukjournal är ju som bekant ganska fyllig.

Efter din utläggning om de "vedervärdiga" spelarköpen, ställer du frågan hur Jonas Bergqvist och Nils Erik Johansson har mage att åter spela på supportrarnas känslor.

Dalauppropet 2.0 (Inte Dalaupproret) ser du som att LIF:s ledare förnedrar sig. Om marknadsföring av en förening innebär förnedring, så förnedrar sig de flesta idrottsledare runt om i Sverige. Du kanske hellre ser att Leksands IF säljs till en rysk oljemiljardär.

Vad än du tycker, är Leksands IF fortfarande ett mycket starkt varumärke. Att Jonas Bergqvist, Nils-Erik Johansson & Co utnyttjar det för att stärka ekonomin är helt naturligt.

I sammanhanget kan nämnas att de underbara och trogna Leksandssupportrarna som du anser behandlas ojust, själva har initierat ett insamlingsprojekt som de kallar "Drömliraren".

Notera också att Leksands IF av Svenska Ishockeyförbundet rankas som den ekonomiskt bäst skötta föreningen. Bergqvist och Johansson har gjort ett jättearbete för att skapa balans i LIF:s ekonomi.

Jämför gärna med storklubben AIK när du pratar om att slösa bort pengar.

Du skriver att det viktigaste för Leksand är att få lugn och ro. Det är i alla fall något som du, med dina anonyma påhopp, inte bidrar till.

Du skriver också att det är viktigt att laget tar sig tillbaka till elitserien. Där är vi eniga. Men det förvånar mig att du i det sammanhanget nämner den nya arenan. Människorna bakom denna storsatsning för framtiden är ju samma människor som du totalt dömer ut.

Du avslutar din insändare med att fråga vart Leksandhockeyn är på väg. Med tanke på de starka och positiva krafter som finns i och bakom föreningen är svaret givet: Leksands IF kommer åter att etablera sig i den absoluta ishockeytoppen!

Du och alla andra som gömmer er i buskarna kan också vara med och bygga det nya Leksand, genom stiga fram och komma med konstruktiv kritik eller genom att hålla tyst.

Janne Starbrink, Falun

Mer läsning

Annons