Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lidl till Leksand?

Annons

Kedjan är intresserad av en plats i centrala Leksand - eller vid Hjultorget i Insjön.

Hemlighetsmakeriet är stort kring Lidls omfattande etableringsplaner i Sverige. Av allt att döma ska ett 60-tal butiker öppnas inom kort, varav åtminstone en handfull i Dalarna där Leksands kommun kommer in i bilden.

Näringslivssekreterare Mats Möller bekräftar att Lidl har varit i kontakt med honom för att få närmare information om möjliga etableringslägen.

- De tittar på centrala Leksand och centrumområdet i Insjön, säger Möller som inte hört av Lidl sedan dess.

- Jag har inte hört om de dragit några slutsatser och har ingen känsla för hur pass intresserade de verkligen är, fortsätter han.

Lidl har också varit i kontakt med privata fastighetsägare i Leksand, bland annat Leksands bil och motor på Åkerö som sedan en tid har fastigheten ute till försäljning.

- Lidl tycker att läget är centralt och bra, men behöver större parkeringsytor, så jag tror inte att det blir aktuellt, säger en av del-ägarna, Sune Länsmans.

En annan plats som nämnts är fastigheten mitt emot Hotell Moskogen, mellan Jehovas Vittnens möteslokal och Insjövägen.

- Annars är det svårt i centrala Leksand, säger Möller som inte håller för otroligt att Lidl istället riktar blicken mot centrumområdet vid Clas Ohlsons butik i Insjön.

Möller informerade Lidl om den handelsutredning som presenterades tidigare i år och visar att det finns utrymme för åtta nya butiksetableringar vid Hjultorget. I utredningen nämns just Lidl som ett lämpligt exempel.

Sedan en knapp månad pågår en fördjupad analys av handelns utvecklingsmöjligheter vid centrumområdet i Insjön och inom en månad ska ett konkret förslag presenteras. Mycket talar för att namn på intresserade företag kan nämnas redan då. Om Lidl är med återstår att se.

Falu Kuriren lyckades inte nå vd:n för Lidl Sverige KB, René Lindholm i går, men en annan representant vidhöll Lindholms tidigare hållning att aldrig kommentera företagets planer eller enskilda etableringar.

MAGNUS ROLANDS

Mer läsning

Annons