Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Liberal teologi vilseledande

Annons

Den liberalteologiska förkunnelse, som framförs i många kyrkor har en negativ inverkan på kyrkobesökarna. Liberalteologerna förvränger det sanna bibelordet och invaggar därigenom åhörarna i falsk säkerhet. De talar inte Guds ord rent och klart, utan luddigt och flummigt.

Bibeln har skrivits för att vara till vägledning för sökande människor, för att de skall anpassa sina liv efter dess budskap. De liberalteologiska prästerna inom Svenska kyrkan strävar efter att anpassa bibelordet, så att det skall passa människornas sekulariserade livsstil.

Liberalteologerna förnekar Bibelns fundamentala sanningar, som jungfrufödelsen, djävulens och helvetets existens. De talar endast om Guds kärlek och godhet, men undanhåller sina lyssnare sanningen om hans rättfärdighet och dom. Deras budskap är, att ingen skall behöva hamna i helvetet.

Alla kommer att bli räddade för himmelriket enligt liberalteologerna. Människorna får den uppfattningen, att tro och livsstil inte spelar någon roll. Svenska kyrkans budskap är, att alla är frälsta genom sakramenten.

Också i vissa frikyrkoförsamlingar förekommer liberalteologisk förkunnelse. Även där förkunnas en "bekväm" kristendom, där korsets stötesten har röjts undan. I dessa församlingar får också helt oomvända personer bli medlemmar. Sedan berömmer sig ledarna av att församlingarna växer.

Jesus säger att "ingen kommer till Fadern, utom genom mig". Himmelriket kommer att bestå endast av människor som accepterat Jesu försoning och upplevt omvändelse genom sann tro på Honom.

Sven Thomsson, Nusnäs

Mer läsning

Annons